HARIBO mandl'ové cupcakes plnené ovocnou zmesou

Čo budete potrebovať

Ingrediencie na cesto

140 g hladkej múky
100 g mandľovej múky (prípadne mandlí)
6 g prášku do pečiva
175 g práškového cukru
3 vajcia
100 g bieleho jogurtu
150 g rozpusteného masla

Ingrediencie na náplň

500 ml mlieka
40 g vanilkového pudingu
60 g cukru
60 g masla
100 g bielej čokolády
20 HARIBO Goldbären červených medvedíkov
100 g lesného ovocia
  potravinárske farbivo podľa uváženia

Ingrediencie na krém

500 g mascarpone
200 g plnotučného tvarohu
200 g smotanového syra
180 g práškového cukru

Postup na cesto

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Medzitým si pripravte suchú zmes z hladkej múky, mandľovej múky, prášku do pečiva a práškového cukru.
  2. Vyšľahajte vajce s bielym jogurtom, pridajte suchú zmes a opäť šľahajte. Nakoniec pridajte rozpustené maslo a šľahajte zhruba 3 minúty.
  3. Plech na pečenie vyložte cukrárskymi košíčkami a naplňte ich cestom do 2/3. Pečte približne 20 minút.

Postup na náplň

  1. Do rajnice prelejte 2/3 mlieka, pridajte cukor a zahrejte.
  2. V mise zmiešajte 1/3 mlieka a vanilkový puding. Len čo bude mlieko s cukrom teplé, pridajte k nemu časť s pudingom a dôkladne miešajte.
  3. Keď zmes zhustne, odstavte rajnicu z platne a pridajte medvedíky Haribo Goldbären a bielu čokoládu. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
  4. Nakoniec pridajte rozomleté lesné ovocie, prípadne potravinárske farbivo. Náplň potiahnite fóliou a nechajte chladiť.

Postup plnenia

  1. Do vychladených cupcakes opatrne vyhĺbte dieru. Studenú náplň ručne premiešajte a vložte do trezírovacieho vrecúška, pomocou ktorého dieru v cupcakes zaplňte.

Postup na krém

  1. Všetky ingrediencie vložte do misy a vyšľahajte na pevný krém. Ten vložte do trezírovacieho vrecúška s ozdobnou špičkou a cupcakes vyzdobte.

Tip

  1. Mandľovú múku môžete ešte viac rozdrviť v domácom mixéri. To dodá cupcakes jemnejšiu chuť.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek
obrázek
obrázek