Melónové osvieženie s ľadovou triešťou

Čo budete potrebovať

Či už by s nami botanik diskutoval, že melón je bobuľovité ovocie, my máme túto super osviežujúcu potravinu zaužívanú ako zeleninu, na ktorej si pochutnávame s príchodom prvých letných lúčov. Pri spôsobe servírovania sa jeho medze nekladú – je skvelý len tak nakrájaný na plátky, ale na obľúbenosti získava i jeho kombinácia s balkánskym syrom. A pretože je bohatou zásobárňou vody, hodí sa k príprave koktailov. Vyskúšajte melónovú triešť, ktorá bude s cukríkmi Haribo Anguria ozdobou každej letnej party.
   
  Či už červený, oranžový alebo žltý, melón naozaj nesmie chýbať na žiadnej letnej party. My sme tento krát siahli po klasickom vodnom melóne, ktorý v kombinácií s mätou vytvorí ešte sviežejší nápoj pre horúce letné dni.

Melónová ľadová triešť, ingrediencie na 2 porcie:

4 hrste ľadu
200 g melóna
  čerstvá mäta
  cukríky Haribo Anguria

Postup

  1. Melón vydlabte a spolu s mätovými listami rozmixujte.
  2. Rozmixovanú zmes prelejte bokom a rozmixujte ľad, na ktorý následne pridáte rozmixovanú melónovú zmes.
  3. Ozdobte slamkou, mätou a melónovými cukríkmi Haribo Anguria.

Tip:

  1. Melón je skvelou ingredienciou k párovaniu chutí, napríklad s uhorkou tvorí dokonalé osviežujúce duo.

Vedeli ste, že melón

  1. …a obzvlášť ten vychladený, pomáha znížiť telesnú teplotu?
  2. …má silne čistiaci účinok a pomáhať čistiť krv od toxických látok?
  3. …jadierka sú zdrojom vzácnych a nášmu telu prospešných aminokyselín?
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek