Postup:
Začneme s prípravou cesta. Rúru predhrejeme na 180 ° C a formu na donuty zľahka vymažeme olejom. Vo veľkej mise zľahka metličkou prešľaháme mlieko spolu s vychladnutým rozpusteným maslom, vajíčkom a kryštálovým cukrom. Vo vedľajšej miske zmiešame všetky sypké suroviny, teda hladkú múku, kakao, kypriaci prášok, vanilku a štipku soli. Teraz sypkú zmes pridáme do mokrých surovín a vymiešame hladké a redšie cesto.
Cesto pomocou cukrárskeho vrecka rozdelíme do pripravenej formy. Pokiaľ cukrárske vrecko nemáme, môžeme formu naplniť pomocou lyžice. Vložíme do rozpálenej rúry a pečieme cca 15 minút. Pred vybratím donuty radšej vyskúšame v strede špajlí, či sú naozaj hotové. Upečené donuty necháme vychladnúť asi minútu vo forme, potom vyklopíme a necháme dôjsť do izbovej teploty.
Akonáhle sú už vychladnuté, môžeme pripraviť polevu. Čokoládu pokrájame na malé kúsky a nasypeme do misky, zalejeme smotanou a začneme pomaly zohrievať. Akonáhle sa na nej objavia prvé bublinky, ihneď stiahneme z platne a vlejeme ju na pripravenú čokoládu. Uistíme sa, že je všetka čokoláda ponorená a necháme cca 2 minúty stáť. Čokoláda by sa vplyvom horúcej smotany mala rozpustiť. Teraz začneme zmes miešať a miešame dovtedy, dokým nám nevznikne hladká a hustá čokoládová poleva. Necháme asi 5 minút vychladnúť, chladnutím bude poleva hustnúť.
Jednotlivé donuty namočíme do polevy, necháme zľahka odkvapkať a položíme na pracovnú plochu. Nakoniec ozdobíme cukríkmi Favourite Mix a necháme stuhnúť aspoň 10 minút.