Sladké vianočné stromčeky pre vašich hostí

Čo budete potrebovať

Cesto (10-12 ks)

3 vajcia
120 g trstinový cukor
110 g masla izbovej teploty
100 g cukru moučka
štipka  soli
250 g kokosového mlieka
50 g mletého kokosu
250 g bielej špaldovej múky
100 g cukru moučka
1 kopcovitá lyžička prášku do pečiva

Krém

400 g plnotučného mlieka
3 žĺtky
100 g krištáľového cukru
35 g kukuričného škrobu
štipka  soli
250 g masla izbovej teploty
  zelená potravinárska farba

Na zdobenie

  Haribo Perl Kugeln

Postup

  1. Vyšľahajte si vajce s cukrom do peny v robote so šľahacou metlou. Po častiach pridávajte mäkké maslo a zašľahávajte. Pridajte ostatné suroviny – múku, kokos, štipku soli a prášok do pečiva, potom prilejte kokosové mlieko. Nezabudnite kokosové mlieko pred tým dôkladne pretrepať, aby sa spojila tekutá a pevná časť v plechovke/krabici.
  2. Predhrejte si rúru na 180 °C. Pripravte si plech na muffiny alebo pevné papierové košíčky. Z uvedeného množstva surovín vytvoríte 10 až 12 cup cakes, podľa veľkosti košíčkov.
  3. Cesto dajte do papierových košíčkov. Výborne sa vám bude pracovať s dávkovačom na zmrzlinové kopčeky. Do každého kúsku dajte jeden bonbón Haribo Perl Kugeln a zatlačte ho do cesta.
  4. Pečte 30 minút. Plech vyberte z rúry a nechajte cup cakes úplne vychladnúť. Medzitým si pripravte krém.
  5. Do hrnca dajte mlieko a zašľahajte solamyl, žĺtky a cukor. Pridajte štipku soli. Za stáleho šľahania zmes zohrejte na nízku teplotu. Ohrievajte tak dlho, pokým nevznikne puding.
  6. Hotový puding prelejte do misky a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte úplne vychladnúť.
  7. Do misy robota vložte maslo, nasaďte šľahaciu metlu a šľahajte pokým nevznikne pekný krém. Potom po lyžici pridávajte žĺtkový puding a na strednej rýchlosti zašľahávajte. Striedajte s troškami gélového potravinárskeho farbiva. Pracujte tak dlho, pokiaľ nebude zašľahané všetko malo a zmes bude mať presne zelenú farbu, takú aká sa vám bude páčiť. Dávajte pozor, aby maslo a pudingový krém mali rovnakú teplotu, inak sa krém môže zraziť.
  8. Cukrárskym vreckom naneste krém na vychladnuté cup cakes a ozdobte ich bonbónmi Haribo Perl Kugeln. Na dne vrecka od bonbónov vám určite zostanú malé guličky, ktoré opadali z bonbónov. I tými môžete posypať „vianočné stromčeky“ a na záver ich dajte odstáť do chladu.

Náš typ:

  1. Stromčeky môžete ozdobiť nie len bonbónmi ale i mletým kokosom. Budú vyzerať ako zasnežené.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek