Čo budete potrebovať
Linecké cesto:
300 g |
hladkej múky |
3 g |
soli |
180 g |
zmäknutého masla |
130 g |
práškového cukru |
60 g |
vajec |
Krém:
250 g |
mascarpone |
100 g |
gervais |
250 ml |
smotany 33% |
50 g |
kryštálového cukru |
|
Cukríky Haribo Berries |
Postup
Linecké těsto:
- Všetky suroviny spojíme do cesta a miešame ich tak dlho, dokým sa nespoja. Zabalíme do fólie a chladíme minimálne 30 minút.
- Vychladené cesto vyvaľkáme, na jemne pomúčenej pracovnej ploche, cca. na hrúbku 3 milimetre.
- Z papieru či tenkého kartónu si vystrihneme písmeno a podľa neho vykrajujeme.
- Pečieme na 170°C do zlatista (cca. 12 minút, záleží od typu rúry).
- Necháme vychladnúť a potom zložíme z plechu.
Krém:
- Mascarpone, gervais a smotana musia byť vychladené. Spolu s cukrom všetko dokopy vyšľaháme, ku koncu opatrne, tak aby sa krém neprešľahal.
- Do takto vyšľahaného krému pridáme nasekané Haribo Berries a opatrne zdobíme jednotlivé písmená a ukladáme na seba.
- Vrchnú časť ozdobíme zdobiacou špičkou a ešte cukríkmi a guľôčkami z nich.
- Môžeme použiť taktiež kvety čerešne alebo iné jedlé kvety.
Pozrite sa na našej galérii.