Tarteletky s karamelom a tekvicovým krémom

Čo budete potrebovať

Ingrediencie na košíčky

500 g hladkej múky
3 žĺtky
250 g studeného masla
100 g práškového cukru
2 lyžice studenej vody

Ingrediencie na karamel

200 g kryštálového cukru
2 lyžice vody
200 ml smotany na šľahanie 38 %
1/2 lyžičky jemnej morskej soli

Ingredience na tekvicový krém

200 g do mäkka pečená tekvica Hokkaido
100 g žervé
4 lyžice kokosového cukru
1 vajce

Na ozdobu

  Haribo Color-Rado

Postup

  1. Múku, žĺtky, vodu a cukor premiešajte. Pridajte na kúsky nakrájané vychladené maslo a spracujte pevné, nelepivé cesto. Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte vychladnúť do chladničky, na hodinu, na dve, ideálne na celú noc.
  2. Cesto rozvaľkajte na hrúbku 4 mm. Vykrajujte kolieska, ktoré sú o trochu väčšie ako pripravené formičky na tartaletky a cesto do nich vtlačte. Pretože je cesto veľmi maslové, nie je potrebné formičky vymastiť, alebo vysypávať. Dno košíčkov prepichnite vidličkou.
  3. Košíčky pečte 15 minut v rúre vyhriatej na 180 °C a potom ich nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte karamel a tekvicový krém.
  4. Karamel pripravte v širokom, ideálne v nerezovom hrnci, do ktorého nalejte 2 lyžice vody. Do vody nasypte cukor a potom hrncom niekoľkokrát jemne zatraste, aby sa cukor rozložil po celom dne. Zahrejte na strednú teplotu. Keď je cukor skoro rozpustený, zvýšte teplotu. Keď karamel začne zlatnúť, môžete ich občas jemne premiešať. Vo chvíli, kedy má krásnu karamelovú farbu, vypnite sporák a pridajte pripravenú smotanu. Nechajte pár minút stáť a zamiešajte. Potom zahrievajte na veľmi nízku teplotu, miešajte a čakajte až sa karamel a smotana spojí. Pokiaľ vzniknú hrudky, preceďte ich cez sito. Pridajte soľ.
  5. Upečenú tekvicu hokkaido, žervé, kokosový cukor a vajce dajte do výkonného mixéru a dohladka rozmixujte.
  6. Teraz naplňte upečené košíčky. Dajte do nich trochu karamelu, uhlaďte a zakryjte vrstvou tekvicového krému. Poukladajte na plech a upečte v rúre vyhriatej na 180 °C, potrvá to zhruba 15 až 20 minút. Povrch tekvicového krému jemne stmavne.
  7. Tartaletky nechajte trochu vychladnúť a ozdobte cukríkmi Haribo Color-Rado.

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek
obrázek