Trojfarebná valentínska tortička

Čo budete potrebovať

Na tortičku s priemerom 20 cm budete potrebovať:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 30 g trstinového cukru
  • 35 g hladkej múky
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 20 g kakaa
  • štipku soli

Na malinovú vrstvu:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 30 g malín sušených mrazom
  • 2 lyžice múčkového cukru

Na bielu vrstvu:

  • 200 g bielej čokolády
  • 200 g smotanového syra
  • 100 g smotany na šľahanie

 

Na ozdobu:

  • HARIBO Favourites Mix
  • pokrájané jahody

Postup

Začneme s prípravou korpusu. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu s priemerom cca 20 cm jemne vymastíme olejom. Celé vajíčka spoločne s cukrom v robote či s ručným šľahačom vyšľaháme do svetlej a nadýchanej peny, trvá to približne 7 minút. Správne ušľahané vajíčka by mali tvoriť ľahké špičky. Akonáhle je zmes vyšľahaná, znížime rýchlosť na minimum a rýchlo zašľaháme olej. Vo vedľajšej miske zmiešame kakao, múku a soľ. 

Sypkú zmes stierkou len nadvihovaním zapracujeme do vyšľahaných vajec. Snažíme sa pracovať krúživými pohybmi, aby sme neporušili vzduchové bublinky. Cesto zbytočne nemiešame a len jemne a opatrne nadvihujeme.

Vyšľahané cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút. Korpus by mal byť po upečení mäkký a úplne zarovnaný. Upečený necháme vychladnúť 10 minút vo forme, potom vyklopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. 

Zatiaľ čo korpus chladne, rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a necháme ju úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme malinovú vrstvu. Sušené maliny rozmixujeme na prach a dáme zatiaľ stranou. Jemne prešľaháme mascarpone, potom pridáme studenú smotanu na šľahanie a vyšľaháme do hustého krému. Rozmixované sušené maliny preosejeme do krému cez jemné sitko, ktoré zachytí zrniečka, potom pridáme múčkový cukor a vyšľaháme do hladkého a hustého ružového krému.

Korpus ozdobíme malinovým krémom a dáme zatiaľ do chladničky. Akonáhle je čokoláda už vychladená, vyšľaháme smotanu do hustej šľahačky, potom k nej pridáme smotanový syr a zašľaháme do hladkého krému. Nakoniec za stáleho šľahania tenkým pramienkom prilejeme vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľaháme opäť dohladka.

Tortičku ozdobíme poslednou bielou vrstvou a dáme odpočinúť do chladničky aspoň na hodinu. Pred podávaním ozdobíme jahodami a srdiečkami z balenia Favourites Mix, ktoré obsahuje najobľúbenejšie cukríky Haribo vrátane srdiečok.

obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek