Čo budete potrebovať
1. cesto
200 g |
polohrubej múky |
3 kopcovité lyžice |
kukuričného škrobu |
1/2 lyžičky |
jedlej sódy |
1 lyžička |
prášku do pečiva |
1/2 lyžičky |
soli |
400 ml |
polotučného mlieka |
100 ml |
slnečnicového oleja |
2 |
vajcia |
100 g |
trstinového cukru |
2. na ozdobenie
400 g |
polotučného tvarohu |
1 |
vanilkový lusk |
|
med podla chuti |
|
Haribo Jelly Beans |
Postup
- Vajcia s cukrom dajte do misy robota a nasaďte šľahaciu metlu. Nechajte šľahať na najväčšie otáčky, pokiaľ nevznikne nadýchaná pena.
- Pridajte ostatné suroviny. Múku premiešajte so soľou, práškom do pečiva, kukuričným škrobom a jedlou sódou, mlieko a olej.
- Vymiešajte hladké cesto bez hrudiek. Nebude príliš husté.
- Cesto dávkujte do vaflovača a pečte do zlatista vafle.
- Tvaroh vyšľahajte so semienkami z vanilkového lusku a medom. Medu stačí iba trochu, tvaroh by mal zostať skôr jemne kyslý.
- Ozdobte Haribo Jelly Beans. Niekoľko fazuliek najemno nastrúhajte a posypte nimi nazdobené vafle.
- Z uvedeného množstva surovín pripravíte približne 12 veľkých vaflí.
Pozrite sa na našej galérii.